Fair Game. Most nézem. Meglepően jó.

És ami miatt most felhozom:

"...
- Hányan tudják maguk közül azt a 16 szót, ami  Bush elnök beszédében háborúhoz vezetett?
- (senki nem válaszol)
- Hányan tudják a feleségem nevét?
- Valerie Plame.
- Valerie Plame.
- Ezt hogy tudhatják, a másikat meg nem? A "miért háborúzunk" mitől vált "ki a felesége" kérdéssé?
- (megint csak hallgatás)
- Én tettem fel az első kérdést, de valaki folytatta. Bevált. Mert senki sem tudja az igazságot. Nem engem sértettek meg, nem a feleségemet. Hanem magukat. Mindenkit.
- Ha ezt felháborítónak érzik, tegyenek valamit... Amikor Benjamin Franklin elhagyta az Independence Hallt a Függetlenségi Nyilatkozat megírása után, egy nő ment oda hozzá az utcán. A nő azt kérdezte: "Mr. Franklin, milyen államformát választottak nekünk? Franklin azt felelte: Köztársaságot, hölgyem. Ha meg tudják őrizni."
- Egy ország sorsa nem pár kiváltságos kezében van. Erősek vagyunk, szabadok a zsarnokságtól, amíg emlékszünk az állampolgári kötelességünkre. Akár egy kátyúról van szó a szomszéd utcában, akár egy hazug helyzetértékelő beszédről, szólaljanak fel, tegyék fel a kérdéseiket! Derítsék ki az igazságot!
- A demokrácia nem gyerekjáték.
...
"

Tudom, csak egy film. De a szövegben nem találok hibát.

És nem tudok szabadulni az áthallástól.

Szerző: kis Vuk  2013.10.16. 22:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://azutalenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr615578850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása